Vacature Asset Manager

Vacature Asset Manager

Steens Beheer is al 45 jaar een vertrouwd gezicht op de woningmarkt. Namens vele particuliere en institutionele investeerders uit binnen- en buitenland beheert de organisatie een onroerend goed portefeuille in de driehoek Rotterdam – Nijmegen – Groningen. Vanuit het gezellige hoofdkantoor in Schiebroek Rotterdam worden alle werkzaamheden uitgevoerd. Steens Beheer onderscheidt zich door een klein en enthousiast team van 17 medewerkers waar iedereen een breed takenpakket heeft. Daardoor zijn de werkdagen zeer afwisselend. Het teamgevoel is groot door het betrokken management en regelmatige (sportieve) teamactiviteiten. Wegens uitbreiding van de portefeuille zoeken we nu een ervaren Asset Manager.

De functie

Je bent het aanspreekpunt van beleggers binnen onze organisatie. Je werkt pro-actief aan (des)investeringsvoorstellen, management rapportages en de lange termijn strategie.  Je werkt hierin nauw samen met diverse collega’s. De portefeuille die onder jouw verantwoording komt is erg divers en bestaat met name uit woningen en winkels. De communicatie met de cliënten is veelal in het Engels. 

Onze portefeuillebeheerders weten alles van de panden die aan ons zijn toevertrouwd. Aan jou de schone taak om deze kennis te combineren met de cijfers en daar vakkundige analyses van te maken. Door jouw kennis van (lokale) wet & regelgeving, fiscale zaken en investeringen weet jij onze opdrachtgever te verblijden met stevige adviezen op het gebied van bijvoorbeeld het verwerven dan wel afstoten van vastgoed, Capex investeringen en andere verbeteringen. Het lezen van balansen is dagelijkse kost en deze kun je dan ook uitstekend interpreteren. Je hebt een helicopterview waardoor je de kansen en risico’s voor onze opdrachtgever vroegtijdig in kaart kan brengen. 

In dit blog kun je meer lezen over de voordelen van het werken voor een kleinere organisatie in het vastgoedbeheer.

Wij zoeken

Wij zoeken een collegiale professional met een aantal jaar ervaring en relevante opleiding in het Asset Management. Met jouw kennis en kunde adviseer je onze opdrachtgever optimaal en verhoog je het kennisniveau van je collega’s. Je kunt uitstekend hoofd- en bijzaken onderscheiden in je werkzaamheden. Plannen en prioriteren levert geen problemen op voor jou. Een kritische en ondernemende houding wordt zeer gewaardeerd. Je nieuwsgierigheid is aanstekelijk en je verdiept je dan ook voortdurend in de relevante ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. 

Naast deze persoonlijke kenmerken hebben we natuurlijk ook een aantal wensen en eisen met betrekking tot jouw opleiding en werkervaring. 

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur aangevuld met een relevante Asset Management opleiding
  • Je hebt ruime relevante werkervaring in een functie als deze bij bijvoorbeeld een vastgoedbeheerder, adviseur of belegger,
  • Je hebt kennis van relevante juridische en fiscale aspecten;
  • Je hebt maximaal een half uur reistijd naar ons kantoor in Rotterdam Schiebroek. Let op, dit is een harde eis;
  • Je spreekt en schrijft foutloos Nederlands en Engels
  • Microsoft office (en dan voornamelijk Excel) kent voor jou nauwelijks geheimen.

 

Wij bieden

Wij bieden jou een afwisselende functie in Rotterdam met veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid.  Nu vinden we zelf dat we een bijzonder prettige groep collega’s hebben, maar dat is straks natuurlijk ook aan jou om te beoordelen. Zoals eerder geschreven zoeken wij een kritische en ondernemende collega. Naast deze prettige omgeving bieden we je natuurlijk een prima arbeidsvoorwaardenpakket met uitstekende opleidingsmogelijkheden. 

Solliciteren?

De volledige werving & selectie procedure wordt uitgevoerd door Margriet van Westenbrugge van MH Werving & Selectie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Margriet van Westenbrugge op 0633046730.

Solliciteren kan eenvoudig via deze website.